Leeftijd Banner
Leeftijd Banner

vrijdag 29 februari 2008

Zzzzzz 3-4 zzzzzz

Als het slaap-waakritme van ons kindje nu al representatief is voor het slaap-waakritme na de geboorte, zal ik vanaf april 's nachts nog heel vaak de 3 op onze wekkerradio in een 4 of zelfs een 5 zien verspringen, zoals mij deze week al meer dan eens overkomen is...

maandag 25 februari 2008

Koosnaampje

Dat mijn vader elk weekend "amaai gij wordt dik" zegt, beschouw ik als een compliment. Het is een teken dat hij mijn zwangerschap echt volgt en mee uitkijkt naar ons kleintje.

En dit weekend heeft hij mijn dikke buik toch wel het grappigste koosnaampje tot nu toe gegeven: "mezenbol"

donderdag 21 februari 2008

Joepie!

Een grote zucht van opluchting: ons kleintje heeft zich blijkbaar netjes op tijd gedraaid! Geen stuitligging meer, en ook geen sterrenkijkertje. Of deze positie nu ook definitief is, weet je natuurlijk nooit, maar voorlopig ziet het er prima uit!

Verder groeit ons kleintje flink voort: ongeveer 42 cm en 2,300 kg.

Zelf zit ik nu aan 8,5 kg extra (de wijzer stond echt mooi in het midden).

We konden alleen maar concluderen: mijn lijf en ons kleintje doen dat goed!

dinsdag 19 februari 2008

Nesteldrang? Nee hoor!

... Ik maak gewoon van de gaten in mijn werkagenda gebruik om de ramen te kuisen, mijn kleerkast uit te mesten, overtollige rommel in de slaapkamer buiten te zwieren, een babybed en luiertafel ineen te vijzen, het hele huis te stofzuigen, alle bucht die we niet meer nodig hebben naar het containerpark te brengen en nog andere klussen te doen waar ik gewoon al lang eens werk van wilde maken...

maandag 18 februari 2008

Babymoon

Veel mensen schijnen dit woord nog niet te kennen. Voor wie zich er niets bij kan voorstellen: veel koppels blijken er kort voor de geboorte van hun eerste kindje nog een laatste keer met z'n tweetjes op uit te trekken en het woord uit de titel heeft dus betrekking op dit blijkbaar toch relatief veel voorkomende fenomeen. Nu gaan wij sowieso graag eens op uitstap, dus in zekere zin kan je zeggen dat wij de voorbije weken zelfs 2 babymoons hebben gehad. Ik kruip niet graag meer voor lange aftanden in de auto, maar voor deze 2 uitjes heb ik met veel plezier een efforke gedaan...

Weekend van 1-3 februari: weekendje Havelange met Stef, Ingrid en hun 3,5 maand oude Hanne. Heerlijk rustig weekendje met (ik geef toe dat ik er stiekem trots op ben) toch nog 2 lange wandelingen van 6 km. Ik was altijd kapot als we thuiskwamen, maar mijn buik en bekken hebben ze toch maar mooi doorstaan! Mooie streek en bovenal goed gezelschap!

Vrijdag 16 & zaterdag 17 februari: Mario had een afspraak met een stripuitgeverij in 's Hertogenbosch die zijn cartoons zou willen bundelen en op de markt brengen. Mooie gelegenheid om de stad eens te verkennen, dus we hebben dan maar een hotelletje voor 1 nacht geboekt.

Mijn volgende overnachting buitenshuis wordt naar alle waarschijnlijkheid mijn verblijf in het ziekenhuis. Zoals mijn huisarts 2 weken geleden mijmerend zei "dat is toch bijzonder hoor, met z'n tweetjes binnenkomen en met z'n drietjes naar huis".