zaterdag 12 maart 2011

De naam

Eigenlijk staat de naam voor ons tweede buikbewonertje al een tijdje zo goed als zeker vast. Een luxe als ik soms de verhalen van andere koppels lees. En al bij al ging het weer vrij vlot, zeker als je weet dat we hier pas over beginnen praten zijn toen we het geslacht al kenden.

De criteria zijn natuurlijk dezelfde als toen ik in verwachting was van Jolien:
- Niet fout te schrijven. Het kind moet haar achternaam al elke keer spellen, dat is al genoeg. Al heb je natuurlijk altijd mensen die het ver gaan zoeken en heb ik 'Marleen' ook al ontelbare keren in mijn leven moeten spellen.
- We houden geen van beiden erg van namen die eindigen op een doffe e of een y. Er zitten daar wel mooie namen bij, maar die gunnen we toch liever aan andere ouders.
- Liefst iets wat een beetje Nederlands of op zijn minst vertrouwd klinkt. Geen al te exotische of al te Amerikaanse namen voor ons. Bovendien is de schrijfwijze daarvan niet altijd even duidelijk en vallen ze vaak vanzelf af op basis van criterium nummer 1.

Een beknopte lijst, maar wel duidelijke eisen waardoor al onnoemelijk veel namen vanzelf afvallen. Bij Jolien is er eigenlijk de hele tijd maar één naam in de running geweest (ik vond Mira toen ook mooi, maar dat is toch nooit echt in aanmerking genomen). Deze keer hebben we een voornamenboekje doorgeploegd en zijn we zo uitgekomen bij een lijstje met een drietal namen. Van één van die namen snap ik niet goed meer dat hij zo lang in de running was. Mario was eigenlijk niet echt gewonnen voor mijn favoriet, maar van mijn nummer twee en zijn nummer één zijn we allebei overtuigd. De enige reden waarom die bij mij maar op de tweede plaats stond, is dat hij iets populairder is en al een paar keer is opgedoken in onze directe omgeving: een vriendinnetje van Jolien in de crèche, een lagereschoolvriendin nu op school en ook in Blogland komt hij al voor... Maar dat maakt de naam natuurlijk niet minder mooi en daarom sta ik ook volledig achter onze keuze! Je kan dus beginnen gokken...!
Published with Blogger-droid v1.6.7

6 opmerkingen:

zei

hm hm, daar ga ik eens goed over nadenken sè... en eens aan Tiemen vragen hoe zijn vriendinnekes noemden :-)))

Anoniem zei

ik ben benieuwd!

kirsten reemers zei

Oei dat is moelijk. Wij gebruikten min of meer dezelfde criteria, hoewel Finn natuurlijk wel moeilijker is. Ik gok op Sien? Populairder de laatste jaren en ook in blogland (ik dus) in gebruik...

Nike zei

Geen Myrddin dus ;-)

Moeders Mooiste zei

En Heidi was het ook al niet...

zei

na lang en rijp beraad :-): Marie!