dinsdag 26 juni 2012

Jolien fietst!

Toen ik Jolien gisteren op school ging halen, was ze boos dat ik er al was, want ze wou nog op de fiets van Esmee. En toen gebeurde er dit:

 


En dat terwijl wij haar nog nooit op twee wielen hebben leren rijden omdat een van de pedalen van haar fiets door te trappen zichzelf uitvijst (vreemde zaak, ik moet er al eeuwen eens mee naar de fietsenmaker geraken). Mijn moederhart bloedt dus stiekem een beetje dat ze zomaar zonder ons heeft leren fietsen, maar ik gloei tegelijk natuurlijk ook van trots en geef onszelf toch een beetje krediet door de vele kilometers met haar loopfiets... En natuurlijk ook hoera voor onze school, waar ze zelf fietsen op de speelplaats hebben en onze stadsjongenen de ruimte krijgen om te leren rondbollen!

6 opmerkingen:

zei

super hé!!!! hier was dat dus nét hetzelfde scenario... op school een fiets zonder wieltjes gepakt en op de speelplaats beginnen rijden. Ik vind da een groot gemak dat ik geen weken achter een fietske moest aanhollen :-)

Anoniem zei

'n Dikke pluim voor Jolien! :-)

An zei

Sjiek zeg!

Wij hebben er achter aangehold en ons madam volledig ingepakt met helm / knie- en elleboogbeschermers.
Jullie methode lijkt me toch net iets handiger ;)

Goya zei

Waw zeg, hier gaat het iets moeizamer..

Marleen zei

Ella heeft toch ook een loopfiets? Normaal vinden ze dan ook makkelijker hun evenwicht op een fiets met pedalen. Ze maakt de klik wel, ze was zo snel weg met haar loopfiets!

Goya zei

Die loopfiets vond ze vrij snel te kinderachtig en dus kreeg ze een fiets met steunwieltjes. En die probeer ik er regelmatig af te halen om te oefenen, en dat lukt wel redelijk. Maar vertrekken en stoppen lukt nog niet zo goed.