dinsdag 18 mei 2010

Zangvogeltje

Zoals wel veel kindjes houdt Jolien van muziek. Ze schudt wel eens met haar poepke of draait één of meerdere rondjes om haar as, maar meestal loopt ze gewoon lalala-zingend te spelen. Bestaande liedjes herkent ze wel en als ik zing doet ze mee, maar het enige liedje dat ze echt op eigen houtje kan zingen (daarbij geen rekening houdend met de bestaande melodie) is "alle - eendje - zwemme - eendje". Maar wat ik wel subliem vind, is dat ze zomaar zelf liedjes verzint als je dat vraagt (jaja, twee (ex-)improvisatoren als ouders, dat heeft blijkbaar toch een invloed). Alleen aan haar teksten moet ze nog wat werken, want "zing eens een liedje over mama" mondt steevast uit in "liedje - mama - liedje - mama". Maar ik het het harde bewijs wél op film:

3 opmerkingen:

Kleine Man zei

Hoe koddig, zeg! Kleine Man loopt hier ook regelmatig te "zingen" als hij aan het spelen is en poepschudderij hoort daar dan ook bij...

Lies zei

Superschattig!

Himiko zei

En straks volgen de medleys

" er zat een aapje op een stokje... in een klein stationnetje...het had een boek vol zilverwerk..."

en dan het lied met toegevoegde waarde

" ik zag twee beren broodjes smeren... met choco.. oh dat... met een mes... oh dat... op de picknick.. oh dat was een wonder"

Allemaal opnemen, het blijven zo'n zalige opnames om later te beluisteren!