donderdag 14 oktober 2010

Kind & Gezin 10 - 2,5 jaar

Zo, dat was ons laatste bezoekje aan Kind & Gezin. Ik ben de bezoekjes zelf ook ontgroeid. De vorige keren had ik altijd wel nog wat vragen die ik eens wilde voorleggen, maar deze keer voelde ik mij een vreemde eend in de bijt met zo'n groot kind tussen al die baby'tjes. 11,850 kg en 85,5 cm. Klein en iets minder fijn dan de vorige keren (we hebben wat haar gewicht betreft een sprong gemaakt van ergens tussen P3 en P10 naar duidelijk boven P10), maar voor de rest volledig in orde. Braaf alle blokjes in het doosje. Zinnen van een 6-tal woorden waar de dokter en de verpleegster bij zijn. Netjes alle plaatjes uit het boekje benoemen. Kortom: het kind is klaar om naar school te gaan. En dat vindt ze zelf ook, want elke keer dat het woord 'school' valt, blijft haar plaat daarop hangen. Hopelijk valt het evengoed mee als waar ze zich aan verwacht. Ik probeer haar alvast met foto's en boekjes duidelijk te maken dat naar school gaan meer is dan op de glijbaan gaan tijdens de speeltijd en met z'n allen op uitstap gaan, zoals ze schoolkindjes tot nu toe altijd gezien heeft... Maar 8 november lonkt!

4 opmerkingen:

Tamara zei

Dan kunnen we 8 november eens aan elkaar denken: Marie start dan ook met school :)

zei

oh ik ben zelfs niet meer geweest met Tiemen op 2.5.. ze ziet er ook klaar uit hé om naar school te gaan... en dat zal allemaal reuze meevallen.. nog veel tijd en ruimte om te spelen en te glijden :-). Geniet nog van de laatste Bengelhofdagen...

Annelies zei

Ah nog eentje die staat te springen om naar school te gaan. Ik hoop ook dat Fiona op de avond van 8 november even enthousiast zal zijn als van tevoren.

Marleen zei

Die avond van de 8e, daar maak ik mij zo geen zorgen om. Eerder om een paar dagen later, als ze beseft dat nu voor altijd is... :-)

Morgen gaan we een boekentas kopen en turnpantoffels zoeken. Dan komt het weer een stapje dichterbij...