donderdag 21 oktober 2010

Concurrentie voor Svetlana Bolshakova!

Het begon allemaal met het Europees goud van Kevin Borlée. 45 seconden, dat was geen superscherpe tijd. En dus werd Mario nieuwsgierig hoe lang hij op die 400 meter zou doen. Maar waar vind je een parcours van exact 400 meter?

Dus trokken we naar het stadspark bij de Osbroek in Aalst, want daar ligt een atletiekpiste die wel eens toegankelijk durft te zijn. En dat was ze, die zonnige zondagmiddag in september. Sportkleren aan, beetje opwarmen en dan knalde hij weg voor een langgerekte sprint. Zijn tijd gaf wat extra glans aan Kevins overwinning, maar hij was nog maar net aangekomen toen Jolien enthousiast van het bankje sprong en zei "Nu Lolien lopen!" Haar bekende "één, vier, vijf!" weerklonk en weg was ze. Op haar regenlaarzen, want de gewone schoenen waren een no-go die ochtend. Nu ja, ze loopt graag, dus dat was geen verrassing. Tot aan de bocht en dan zal ze wel omkeren. Maar ze hobbelde voort. Bocht in, achter de kogelstootkooi door en verder naar de overkant van het terrein. Ik weet niet hoe lang het geleden is dat u nog op een atletiekpiste gestaan hebt, maar toen ik daar aankwam was ik behoorlijk onder de indruk van hoe groot zo'n veld is. Ik had dan ook ergens een paniekaanvalletje verwacht. Verlies van oriëntatie door die bochten, willen omkijken naar mama en papa en ons dan niet meer vinden. Zoiets. Maar ze keek niet om. Ze hobbelde gewoon verder. Heel de lengte af en opnieuw de bocht in. Zonder aarzelen, zonder opgeven, met een ritmisch gezwiep van haar korte armpjes. En zo rende ze onverstoorbaar tot aan de streep. 3 minuten 17. En als je dan gehijg en gezucht verwacht, ben je mis. "Nu mama meelopen! Eén vier vijf, start!" En ze was weer weg. Met mij in haar kielzog. Hobbeldebobbel, nog een hele onverstoorbare toer erachteraan. In 3 minuten 23, deze keer.En dan lonkte de zandbak van de verspringbaan. Na wat testen, mikken en meten haalde Mario een indrukwekkende 6,30 meter.En dan was Jolien aan de beurt. (Let in de filmpjes trouwens altijd op de "1, 4, 5, start!")

Ik zal al maar op zoek gaan naar een atletiekclub in de buurt, er is concurrentie op komst voor Svetlana Bolshakova!

8 opmerkingen:

Lies zei

Amaaai, op drie minuten zeventien!!! Zo snel! En hoe ver is dat niet zeg, zo'n hele omtrek, is dat geen 800 meter ofzo? Niet slecht hoor, voor zo'n klein dropje! Go Lolien!

Lies zei

O ja en die verspringprestaties van haar zijn helemáál om bij weg te smelten, natuurlijk!

Marleen zei

400 meter omtrek is al ver genoeg. Maar alles samen heeft ze dus wel 800 meter gelopen. Ons loopvogeltje!

zei

super! Daar zit idd wel een atletiekbeestje in :-). Racing Gent hé!

Goya zei

Zo schattig, dat tweede filmpje!

Himiko zei

hahaha..... ze doet me denken aan die opwindspeelgoedjes.... even opdraaien en hup ze lopen en lopen en lopen en blijven maar lopen! Schattig patatje...

Moeders Mooiste zei

Maar hoe schattig, Jolien die gaat verspringen! Ze heeft tijdens haar (lange) aanloop zelfs tijd om het landschap wat te bewonderen :-)

Svetlana zei

ik zal haar volgen ;)