woensdag 23 maart 2011

Inbakerdoeken: wat zijn jullie ervaringen?

Met nog maar 2,5 maand te gaan komen de voorbereidingen voor de komst van ons baby'tje een beetje in een stroomversnelling. Administratie vervullen om centjes te krijgen. Het eerste idee voor het geboortekaartje. Een beknopt geboortelijstje, want veel spullen hebben we niet meer nodig en er zijn altijd wel mensen die liever een cadeautje dan geld geven. Dat soort dingen. En die geboortelijst brengt mij bij een vraagje dat ik jullie graag eens wil voorleggen...

Heeft iemand ervaring met inbakerdoeken van het type Red Castle, Puckabag of andere?

De eerste nachten met Jolien in het ziekenhuis heeft mijn 'nachtengel' (de nachtverpleegster die mij twee keer te hulp is geschoten toen ik compleet uitgeput en radeloos was, waardoor ik alsnog aan een paar uurtjes slaap toekwam) Jolien een paar keer ingebakerd en dat maakte haar zo rustig dat ik het thuis ook ben blijven doen. Ik heb daar toen uit pure onzekerheid speciaal de katoenen doek uit het ziekenhuis voor meegepikt (niet zo netjes, ik weet het. Maar het gaf mij een gevoel van zekerheid - 'zonder die doek lukt het mij thuis nooit' - en na deze publieke biecht maar hopen dat ik daar drie jaar later niet alsnog een gepeperde rekening voor in de bus of de flikken op mijn dak krijg!). Achteraf gezien is die doek toch wat te klein om echt deftig in te bakeren dus om het ziekenhuis de kost van een katoenen doek te besparen wil ik nu graag een echte inbakerdoek kopen. Liefst van al zo'n kant-en-klaar systeem als de Red Castle doeken. Dus: heeft iemand zulke doeken gebruikt? En zijn er noemenswaardige verschillen tussen de verschillende merken? Bedankt voor jullie advies!

6 opmerkingen:

Lies zei

Ilse en Ine hebben daar ervaring mee.

Nike zei

Voor Myrddin kochten we een inbakerslaapzakje. Een Puck-a-baby of zo. 't Kind haatte het in dat zakje. Hij wou zichzelf altijd loswringen. Maar moest je interesse hebben, het is bijna nooit gebruikt. Je mag het lenen. En als het een succes is, mag je het voor een prikje overkopen. Roep maar.

Annelies zei

Met Fiona geen ervaring met inbakeren, maar bij Linus hielp het wel. Hij sliep nogal onrustig in het begin. Even denken: ik heb zowel Redcastle als Puckababy gebruikt. Eerste geleend en tweede gekocht. De Redcastle vond ik net iets beter, maar dat is meer een wikkeldoek. Daar stop je hun voetjes in en dan wikkel je ze mooi erin. Maar toen die te klein was hebben we een Puckababy gekocht. Dat leek meer op een dwangbuis :). We moesten zijn armpjes echt fixeren en dan die zak toeritsen. Het hielp wel maar na een eindje was ie er niet zo zot meer van. Toen hij een maand of vier (?) was, hebben we het achterwege gelaten. Dat was de onrust precies wat over 's nachts. Dus de Redcastle vond ik over 't algemeen beter. Misschien eerst eens ergens lenen? Of tweedehands?

lentebloem zei

Een vriendin van mij is helemaal overtuigd van de Redcastle. Ik mag die na de bevalling dan ook van haar lenen en als dat een succes blijkt, ga ik mij er ook eentje aanschaffen, denk ik.

Ik hoorde trouwens ook van andere vriendinnen alleen maar positieve reacties.

Isolde zei

Ik gebruikte voor mijn zoontje (ook een Linus) de 'swaddleme', een soort inbakerslaapzak met velcro. Voor hem werkte het goed maar na 4 maanden wurmde hij zich wel los met zijn armpjes. Nu, tegen die tijd sliep hij ook al een stuk rustiger dus was inbakeren niet echt noodzakelijk meer. Bij de 2e - een meisje - leek dat inbakeren precies helemaal niet meer nodig; ofwel sliep ze echt beter ofwel hadden we toen al heel wat andere truukjes onder de knie om haar rustig te doen inslapen. Veel succes in ieder geval!

evalou zei

Hier werd de Puckababy met succes gebruikt, tot ze 's nachts de rust vond om zonder speciale slaapzak te slapen. En handig hulpmiddel om de juffrouw bij een 'criseke' weer rustig te krijgen. Met simpel inbakeren (met een katoenen doek) maakten we een worstje van haar als ze't overdag te bont maakte..Ik vond het vreet gemakkelijk!