woensdag 6 januari 2010

Papa en zijn kleine meisje

Mario is maandag verjaard en vanavond gaan we dat vieren met een etentje en een filmpje. Dus heb ik een babysit gereserveerd. Alles was geregeld, tot ik dit weekend een mailtje kreeg dat de oppasser door een dubbele boeking toch niet beschikbaar was. Er werd verdergezocht naar een nieuwe.

En dat blijkt nu een jongen te zijn. Voor het eerst. Grappig om vast te stellen dat ik toch even aan het idee moest wennen. Maar dan kwam ik tot het besluit dat we al heel goede ervaringen hebben met deze dienst en dat een jongen die hiervoor kiest wel zal weten wat hij doet en dus niet beter of slechter zal zijn dan een meisje. Jolien heeft vanavond dus haar eerste date met een (hopelijk voor haar) knappe, lieve jongen.

Nog grappiger om vast te stellen was echter dat Mario oorspronkelijk in de namiddag ideeën zou gaan bedenken in tstad en dan gewoon rechtstreeks naar de plaats zou gaan waar we gaan eten. Maar nu hij weet dat er een jongen komt babysitten heeft hij zijn planning omgegooid en komt hij toch eerst naar huis om de jongeling eens te kunnen screenen. Jolien weet dus wat er haar te wachten staat als ze over een jaar of 14, 15, 16 begint te daten: Mario doet de deur voor haar aanbidders open met een geladen tweeloop op zijn schouder!!

3 opmerkingen:

Tess zei

Mijn vriend valt soms ook in voor zijn zus als zij plots niet kan babysitten. In het begin vonden ze dat raar, maar hij is opgegroeid tussen de baby's (zijn mama is onthaalmoeder) dus dat vormt geen enkel probleem. Hij doet dat zelfs heel goed. Wie weet is het bij die jongen net hetzelfde?

Veel plezier vanavond!

madebykk zei

Ik laat soms mijn schoonbroer komen, maar dat ligt anders zeker?
By the way, mijn man was maandag ook jarig!!

Marleen zei

De jongen heeft het trouwens heel goed gedaan. Alleen een grappig moment toen we thuiskwamen: hij vroeg "welke slaapzak moest ik eigenlijk als eerste aandoen, die bruine zeker?"

Mijn fout: ik had netjes haar slaapkleed en slaapzak klaargelegd, maar daar lag ook haar reisslaapzak (een met beentjes) onder, dus hij dacht dat hij die allebei moest aantrekken. Jolien heeft het vannacht alleszins niet koud gehad! Laat het maar vriezen, zo!

@KK: grappig! Een goede vriendin van mij is ook op exact dezelfde dag (en jaar!) geboren. Wens je man alsnog proficiat!