woensdag 10 augustus 2011

Kind & Gezin Lena 1 - 2 maanden

Gisteren stond de eerste consultatie bij Kind & Gezin op het menu. Grappig om als nieuwe bezoeker onthaald te worden terwijl mijn laatste bezoek dateert van 14 oktober. Bij de vrijwilligsters en de twee aanwezige mama's ontlokte Lena meteen heel wat ooh's en aah's: wat een kleintje nog, en zo'n fijn gezichtje, en al zo aandachtig kijken, en zo ne kop haar! Ik zou liegen als ik zeg dat mij dat niets doet...
- 56,3 cm (P50)
- 3,890 kg (P3)

Ik was er blijkbaar op een andere dag dan gewoonlijk, want ik belandde bij een vrouwelijke kinderarts, terwijl ik met Jolien altijd bij een man op consult geweest ben. Maar wat een schatje! Ze heeft Lena grondig bestudeerd en onderzocht en gaf daarbij een hoop opmerkingen waar ik nog nooit op gelet had of die ik simpelweg niet wist.
- Ze ligt mooi recht.
- Ze beweegt symmetrisch met haar armen en benen.
- Als ze op haar rug ligt met gesloten vuistjes naast haar hoofd en jij staat boven haar, zorgt dat je haar aandacht hebt en toont je geopende/openende handen, dan probeert ze jou te imiteren en pelt ze haar vingertjes open. (Is sindsdien al meermaals opnieuw getest).
- Het is een heel alert kind, dat zeer aandachtig kan liggen luisteren en heel blij reageert als je tegen haar praat (allez, een klein aandachtvreterke in de dop, dus).
- Het is blijkbaar typisch voor refluxkindjes dat die zo alert zijn. En ook weinig slapen overdag is daar typisch voor. Vandaar dat ik nooit slaapbaby's heb gekend!
- De borstvoeding verloopt prima sinds een paar dagen is ze van acht naar zeven voedingen per dag gezakt, waarvan 1 echte nachtvoeding: ze drinkt een laatste keer rond 21u30, dan ergens tussen 3 en 4, en vervolgens pas weer rond 7 uur. Mooie uren, vind ik.
- Ze heeft een heel soepel bekken, het kan wel eens een lenige worden.
- In buiklig kan ze haar hoofd nog niet lang opheffen. Ze heeft nog weinig spierkracht, maar dat is niet onlogisch voor zo'n kleine en fijne baby.

Niks dan goede punten, dus. En daarvoor werd ze beloond met twee spuiten in haar billen!

Vergelijken met Jolien? Hierzo!
Published with Blogger-droid v1.7.4

4 opmerkingen:

Lies zei

Nen dikke proficiat voor de alerte Lena! Oh en wijs zeg, dat van die handjes, dat moet ik bij de volgende ook eens testen.

Goya zei

Wel fijn om met zo'n populaire baby rond te lopen :-)
En dan nog een goed rapport en al!

Marleen zei

@Goya: kleine, vinnige dingskes, dat slaat altijd aan he. Kijk maar naar Ella, die heeft ook dat effect!!

missfolies zei

Leuk verslagje! Ik kijk daar zelfs weer een beetje naar uit, naar die bezoekjes aan K&G. Vond dat altijd gezellig. En ja, ook de complimentjes deden deugd. ;) Dat van die handjes ga ik es proberen te onthouden.