dinsdag 22 september 2009

Op het eerste blaadje wc-papier

Enkele dagen geleden stond ik in de badkamer mijn tanden te poetsen toen Mario bij mij kwam.

- "Ik ben daarnet toch een beetje geschrokken."
- "Oei, wat is er gebeurd?"
- "Ik zat op de wc en wou wc-papier nemen en net op het laatste moment zie ik dat er een spin op het eerste blaadje wc-papier zit. Al een geluk dat ik nog net keek, want anders had ik die dus gewoon vastgehad!"

Brrrrrrr. Ik ben blij dat ik dat niet voorhad, want ik ben er zeker van dat ik dat beest niet opgemerkt had (ik heb er de voorbije dagen op gelet en eigenlijk kijk ik bijna nooit tot ik het papier al in mijn handen heb). Hij heeft de rol wc-papier voorzichtig verder afgerold (de spin bleef gelukkig braafjes zitten), twee blaadjes verder afgescheurd en het papier dan met spin en al in de wc-pot gekieperd (wij zijn dierenvrienden, maar voor spinnen en muggen hebben we geen genade). Een triest einde voor dat beest, ik weet het. Zijt ge als huisspin zo geciviliseerd dat ge uw gat met wc-papier afveegt, dan moet ge dat met uw leven bekopen!!

3 opmerkingen:

Enid zei

Ha nee! Ik heb onlangs gelezen dat een spin doorsjassen niet het einde van dat beestje betekent. Die griezels kunnen zich een tijdje (ik dacht tot wel 9 uur) "dood houden" en daarna beginnen ze terug te bewegen. In jullie geval gelukkig op een ander!

Marleen zei

Ik wens hem een lang en gelukkig leven toe in de rioolbuizen! Zolang hij al uit mijn gezichtsveld verdwenen is ben ik meer dan tevreden!

Lies zei

Brrr daar denk ik toch ook liever niet aan... Ik zou me doodschrikken!