vrijdag 6 mei 2011

Moederdagcadeau

's Morgens afscheid van mij nemen en de klas in trekken blijft toch nog altijd moeilijk bij Jolien. Gelukkig lijkt haar juf dat te begrijpen en helpt ze mij vaak om Jolien over te nemen.

Eergisteren riep Nathalie zo Jolien bij zich en zei: "weet je wat we vandaag gaan doen?" En ze fluisterde iets in haar oor. Waarop Jolien zich stralend naar mij omdraaide en begon "en wij gaan vandaag", maar Nathalie onderbrak haar: "dat moet wel geheim blijven hoor!". En ik werd onmiddellijk nieuwsgierig, want ik had nog helemaal niet aan moederdag gedacht. Gelukkig is Mario haar 's avonds gaan halen, want die heeft toen wél het hele verhaal te horen gekregen.

De volgende ochtend danst Jolien de klas in. "Mamaaaa, waar is mijn hartje nu?" Inmiddels was mijn frank al gevallen, dus ik leg haar geduldig uit wat moederdag is, dat ze dan haar cadeautje mag geven en dat ze nu nog niet mag zeggen wat het is, zodat het nog een verrassing blijft.

Waarop zij antwoordt: "en ik heb ook nog een vaas!"

Een échte verrassing zal dus maar voor volgend jaar zijn!

3 opmerkingen:

Lies zei

Volgend jaar? Als je geluk hebt, ja, ik denk dat dat bij sommige kindjes wel eens tot in het basisonderwijs kan duren...
Ik heb mijn eerste moederdagcadeau van Fien al gekregen. Zelfs al heeft ze het helemaal niet zelf gemaakt, ik vond het toch fijn om te krijgen :-)

Marleen zei

En wat was het??

zei

haha tiemen was ook totaal niet mee met het moederdaggebeuren, hij vond het vooral heel cool dat hij voor de foto die op m'n kadootje gekleefd was mocht poseren met klaspop Jules :-)