vrijdag 5 december 2008

Controle bij de kinderarts

Tijdens de laatste controle bij de kinderarts maakte die zich wat zorgen om Joliens gewicht en daarom moest ik nog eens op controle komen.

- Haar hardnekkige hoest is weg, haar longen klinken zuiver. Alleen haar neus is nog wel verstopt.
- Ze is nu 65 cm groot en weegt 6,830 kg. En daarmee bengelt ze nog altijd onderaan de curves. Ze evolueert wel mee met die curves, dus echt heel alarmerend is dat niet. Ze is op de gemiddelden begonnen en heeft tussen 2 en 4 maanden een flinke duik genomen, maar hoe dat komt weten we dus niet. Om echt alle mogelijkheden uit te sluiten heeft de dokter een bloedonderzoek laten uitvoeren om eventuele (koemelk- en andere) allergieën op het spoor te komen. Twee flinke buisjes bloed hebben ze afgetapt. En heel het ziekenhuis heeft mogen horen dat Joliens longen tegenwoordig weer mooi zuiver klinken! Het verdriet werd gestelpt met een pinguinpleister en een dikke knuffel van mama. En straks of morgen kennen we het resultaat. Ik ben benieuwd!


Update: de resultaten van het bloedonderzoek die al binnen zijn (enkel werking van de schildklier en gevoeligheid voor gluten is nog niet bekend) zijn allemaal goed:
- voldoende rode en witte bloedcellen
- werking van de lever is goed
- weerstand is goed (ze maakt de nodige antistoffen aan)
- geen allergie voor koemelk (al is dat op deze leeftijd nog niet helemaal uit te sluiten)
- wel een beetje een laag ijzergehalte, maar dat is op deze leeftijd normaal

Voila. Niks om ons zorgen over te maken. Onze enige opdracht is om haar zoveel mogelijk eten te blijven geven. Fruit- en groentenpap zoveel ze wil, zeker nog 2 en liefst 3 flessen, eventueel met granen eraan toegevoegd ('s morgens en 's avonds kan enkel melk misschien onvoldoende zijn). En als ze 210 cc met 7 schepjes poeder helemaal opdrinkt, mag ik 240 met 8 schepjes maken.

Geen opmerkingen: