dinsdag 10 februari 2009

Heerlijk babynieuws

Zoals gezegd, sinds Jolien er is krijg ik maar niet genoeg van zwangerschapsnieuws, bevallingsverhalen en babypraat.

Vannacht, na een bevalling van maar liefst 21 uur is een bevriende vertaalster voor het eerst mama geworden van een zoontje, Einar. Een flinke kerel van maar liefst 4,035 kg en en 55 cm. Ik kijk al uit naar het babybezoek en in tussentijd wens ik de trotse ouders ook langs deze weg een dikke proficiat!

En zondag vertelde mijn moeder mij dat een nichtje in verwachting is voor begin augustus. Het heerlijke aftellen kan dus beginnen.

En dan zijn er hier en daar nog vrienden die al enkele maanden de dagen aftellen om (opnieuw) goed nieuws te krijgen en te kunnen beginnen aftellen. Een zware dobber als het weer niet gelukt is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het snel in orde zal komen. Ik duim dat het snel lukt!

Het valt mij op hoe vanzelfsprekend mensen het vinden dat er wel een tweede zal komen als je al een kindje hebt. Met nieuwjaar waren er al verschillende mensen die mij een tweede wilden toewensen. Ik wil graag even zeggen: dat is niet altijd een evidente keuze. Kinderen hebben is leuk en boeiend, maar het is bij momenten ook loodzwaar. En niet iedereen is daar altijd even goed tegen bestand. Wij hebben nog tijd, maar andere vrienden willen wel een tweede, maar twijfelen of het wel een verstandige keuze is om het allemaal te blijven aankunnen. De klok tikt en de eerste keer is het niet op 1-2-3 gelukt om zwanger te worden. Hopen dat het allemaal goed meevalt of met spijt in het hart een wens of een droom opgeven... Het is geen gemakkelijke keuze. Dus als er bij ons toch ooit een tweede kindje komt, wees dan maar oprecht verrast en blij voor ons! Maar wij hebben gelukkig nog tijd...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad, als er eentje is gaat iedereen er wel van uit dat er een tweede komt.
Iedereen heeft ook precies een eigen mening van wanneer die tweede er moet komen.
Alles op zijn tijd denk ik dan!

Anoniem zei

Ik lag nog in het ziekenhuis toen ze vroegen wanneer er een broertje of zusje bij kwam, maar ik heb het voorlopig wel even gehad met zwangerschappen, bevallingen en knippen. Niet direct dus ;-)