donderdag 26 maart 2009

Het beest heeft een naam gekregen

Ik moest nog een afspraak bij de kinderarts vastleggen om haar evolutie te laten opvolgen en heb meteen gepolst of de laboresultaten al binnen waren. Ja, en er was een duidelijk resultaat uit de bus gekomen (klinkt wat vreemd, maar toch: joepie!). Hoewel ze ertegen gevaccineerd werd, heeft Jolien het rotavirus opgeraapt.

Hoera! Het beest heeft een naam, dus nu kunnen we... er verder niets aan doen. Je kan het virus zelf namelijk niet behandelen. Ik gebruik de doos sojamelk verder op en geef ook de pilletjes Enterol (herstelt de darmflora) voort, maar meer kan je dus niet doen.

Ze verkeert alleszins al in goed gezelschap, want ook bij Fiona is net een besmetting met het rotavirus vastgesteld. Gedeelde smart is halve smart, zeggen ze dan!

5 opmerkingen:

Annelies zei

Ja raar he, dat lucht op, als je eindelijk weet wat er aan de hand is.
Het rotavirus doet blijkbaar zijn ronde.
Alvast veel beterschap aan Jolien!

Lies zei

Oei, toch niet zo onschuldig als gedacht, dan. Dan mag ze voorlopig niet naar de crèche ook?

Marleen zei

Op vrijdag is ze sowieso thuis en tegen maandag zijn we alweer drie dagen verder en hoop ik dat het probleem vanzelf al van de baan zal zijn!

Lien zei

Héhé, toevallig, twee blogs met kindjes met rota. Is dat besmettelijk? Kwestie dat ik dat dan weet als Janne begint te kotsen!

Marleen zei

@Lien: Rota is heel besmettelijk (weet ik intussen ook uit persoonlijke ondervinding), maar de kans is groot dat Janne ertegen ingeënt en dus wel wat beschermd is. Jolien was ook wel ingeënt, en daardoor zullen de symptomen nog beperkt gebleven zijn. (Want als ze mijn symptomen gehad zou hebben, had ik wel snel bij een dokter gestaan!!)