maandag 2 maart 2009

Leuk nieuw babyspul

Ik heb eindelijk weer wat leuk, nieuw babyspul in huis gehaald. "Eindelijk", want geloof het of niet, soms moet ik mezelf echt een duwtje geven voor ik van dromen overga tot effectief geld uitgeven - ik ben op wel meer punten een atypische vrouw.

- Om te beginnen heb ik een nieuw kussen gekocht voor Joliens eetstoel. We hebben een meegroeistoel van Pericles en bij Dreamland hadden ze mij verteld dat daar in feite maar 1 model kussen echt op past. Jammer genoeg net eentje in witte pluche. Vreeeeselijk voor vlekken en in de praktijk bleek dat ding toch niet zo goed te passen: rugdeel kon ik aan onze stoel niet vastmaken en het knoopje aan de zijkant sprong altijd los, waardoor de hele boel begon te schuiven. Nu heb ik een kussen uit twee aparte, met velcro vast te maken delen in felgroene badstof. Oogt fris, past prima en kostte net geen 14 euro.

- Een Sack 'n seat. Er zijn wel honderden zitjes, stoeltjes en stoelverhogers (wij hebben zo van mijn vorige mutualiteit nog een heel praktisch blauw plastieken stoelverhoger cadeau gekregen als geboortegeschenk), maar ze zijn allemaal vrij groot en erg onhandig om mee te nemen. Als je met je kind gaat wandelen is zo'n ding meesleuren echt geen pretje en dan is een Sack 'n seat wel handig, want erg compact en licht. Ik wilde hem al een tijdje en met enkele vakanties (met de bijhorende wandelingen) en de aanschaf van de hiernavolgende Beco in het vooruitzicht heb ik mezelf toch over de streep getrokken. In Dreamland net geen 25 euro.

- Tot slot, zoals net vermeld, een nieuwe babydrager, waarbij ik blindelings vertrouw op Liens goede ervaringen: een Beco Butterfly. Een draagdoek knopen is al bij al toch nogal omslachtig, een ring sling is vrij belastend door de schuine draaghouding en een buggy is niet altijd handig (bijvoorbeeld als je eens een wandeling in de natuur wilt maken), dus ik kreeg behoefte aan nog een andere manier om Jolien makkelijk te kunnen meenemen, en dan lijkt deze Beco mij wel een prima antwoord op mijn behoeften. Nu alleen hopen dat de mannen van de post hun manieren een beetje houden en de staking niet te lang laten duren, zodat ik mijn pakje snel thuis bezorgd krijg!

2 opmerkingen:

Lien zei

Die Sack 'n seat staat nu op mijn verlanglijstje :-) Ik heb een handysitt, handig en comfortabel, maar je propt het niet eventjes in je tas natuurlijk.

Anoniem zei

Ik heb een wilkinet gekocht (be.wilkinet.com): héél handig om met Einar en Hector de hond te gaan wandelen!