maandag 10 augustus 2009

Pikkendief!

Hoe oud is Jolien nu? Bijna 1 jaar en 4 maanden... Zo jong en al op het verkeerde pad! En wat erger is: ze sleurt mij mee in het verderf! Sinds dit weekend heeft Jolien namelijk haar eerste winkeldiefstal op haar kerfstok!

We waren een weekendje aan zee, bij Mario's ouders en ik was in Oostende de Hema binnengewipt. Ik ben eerst langs de kleertjes gepasseerd en had staan twijfelen bij een slaapkleedje, maar heb dan toch beslist het niet te kopen. Daarna heb ik nog met een fles zonnemelk in mijn handen gestaan, want de onze is bijna op en omdat het seizoen al naar zijn einde loopt, vind je bijna nergens meer factor 30. En dan door naar de snoepafdeling om de veelbejubelde rozijnen-met-yoghurtlaagje-van-Jip-en-Janneke te kopen, want ik was nu toch wel verdomd nieuwsgierig geworden! (Overigens: getest en goedgekeurd! Lekker, leuk verpakt en nog vrij gezond op de koop toe!) Jolien de zak rozijnen in handen gegeven, naar de kassa om te betalen en wijle weg.

Niks aan de hand, tot ik Mario later tegenkom en tegen hem stond te praten naast de buggy van Jolien... en plots mijn aandacht getrokken werd door iets geels onderin de voetenzak... De fles zonnemelk! Ik kreeg meteen een kop als een tomaat. De rozijnen had ik wel betaald, maar die fles was ik helemaal uit het oog verloren (zelfs letterlijk)! Als goede burger had ik naar de winkel moeten terugkeren, mijn excuses aanbieden en de fles alsnog betalen. Maar als gemakzuchtige mens en volleerde dievegge heb ik mijn mond gehouden en gedacht "dan moeten ze hun spullen maar beveiligen". Ik koop trouwens regelmatig spulletjes in de Hema, met de winst die ze dankzij mij al gemaakt hebben, voelen ze die ene fles zonnemelk niet. Maar het feit blijft wel dat moeder en dochter in de praktijk een dievenbende vormen die een heus misdrijf op hun geweten hebben. Al zat Jolien daar helemaal niet mee in. Ze was apetrots op haar buit:

4 opmerkingen:

Tamara zei

Goh, ik zou ook niet teruggegaan zijn hoor! Een geluk dat het alarm niet afgegaan is bij het buiten gaan, dat zou misschien nog genanter geweest zijn!

Leuk dat de Jip en Janneke-snoepjes in de smaak vallen! Ik zou beter een percentje vragen aan Hema voor de eplosieve rozijntjesverkoop ;)

kirsten reemers zei

Hihi! Ik ben zo ook eens met een pluchen sleutelhanger de C&A buitengewandeld. Ik was met Finn & Tijl aan het winkelen. Toen we al enkele straten verder waren zag ik Tijltje met een onbekende sleutelhanger spelen. Finn zei dat ze die mooi vond voor broer en ze had hem uit het rek genomen. Normaal kostte het ding 7 euro (enorm veel voor zo'n pluchen hondje aan een sleutelhanger) maar ik had het dus gratis.
Telkens ik het ding hier zie rondslingeren moet ik er toch even aan denken.

Eloleo zei

Herkenbaar ;-) Mijn klein duvelke heeft ook eens zoiets geprobeerd maar het alarm ging wel af. Daar sta je dan met een rooie kaken!!! De winkelbediende had het gelukkig wel meteen begrepen, oef.

Nike zei

Ge moet ogen in uw gat hebben, hé, met die kleine boefjes. Tristan steelt voorlopig alleen uit onze kasten, maar wat niet is, kan nog komen.