donderdag 22 november 2007

En het is...

- Geweten! Deze keer lag ons kindje wél goed en heeft de gynaecoloog het geslacht kunnen bepalen (zelf zag ik helemaal niks op dat scherm. Het hart lukte nog, maar de andere organen en weke delen kon ik helemaal niet onderscheiden. Zelfs de stagiaire die deze week op post was, kon er niets uit opmaken). Om mijzelf het vertelplezier niet te ontnemen, ga ik het nog niet langs deze weg bekendmaken, maar wie het wil weten zal daar niet veel moeite voor moeten doen!
- Gezond! 4 hartkamers, 2 nieren, een maag, een middenrif, een navelstreng,... De gynaecoloog had niets aan te merken op ons kind (en op mij ook niet!)
- Nu ongeveer 22 cm groot. Ik heb nog eens gevraagd naar de enorme sprong van 4,5 cm naar 17 cm bij de vorige consultatie en hij heeft uitgelegd dat die 4,5 cm van het hoofd tot aan de poep is, dus zonder de benen. Toen hij op 17 cm uitkwam, paste ons kleintje niet meer helemaal in het scherm, dus dan vermenigvuldigen ze de doorsnede van het hoofd met 5 om de lengte te berekenen. En daar worden de beentjes dus wel in meegerekend...

2 opmerkingen:

Wynndig zei

Aaaaaaaaaargh. Wanneer zie ik je? Heu... Maandag. Nog vier keer slapen. Want ja, sorry, maar om mezelf ook niet het luisterplezier te ontzeggen, wil ik het wel van jou IRL horen, en niet via de telefoon. Ik tel af!

Marleen zei

Jep, maandag! Ik kijk er ook naar uit om het je te vertellen. Aan onze moeders heb ik het gewoon gezegd en pas later heb ik eraan gedacht dat ik had moeten vragen wat zij verwachtten. Dus bij dezen: heb je een voorgevoel?