woensdag 7 januari 2009

Kerst is weer voorbij!

Zo, nu is het hier wel windstil genoeg geweest. We zijn natuurlijk al enkele dagen terug van onze zéér ontspannende vakantie, maar bloggen kwam er even niet van. Iets met veel hooi en een vork. Maar ik had zin om erin te vliegen en de eerste zelfgezochte drukte is zo alweer de deur uitgewerkt.

Het waren gezellige kerst- en nieuwjaarsdagen. Met een grote oogst aan cadeautjes voor Jolien. Een hengelspel, een speelgoed-gsm, een Hoplaboekje, dikke met wol gevoerde maar veel te grote (gebaseerd op de afmetingen van haar huidige schoentjes en dan een maatje groter, maar ook die waren al 'op de groei') schoentjes, alweer een speelgoed-gsm, een bijtring, een krokodil-handpop en nóg een speelgoed-gsm (maar gelukkig alledrie verschillende en voor zo'n kind maakt dat toch niet uit: ik kan officieel bevestigen dat er met alle drie gespeeld wordt). En van ons een lekker lawaaierige muziekleeuw (Hanne heeft daar een konijntje van en Ingrid: ik weet nu dat er 40 muziekjes in zitten!).

Jolien schonk ons op haar beurt enkele nieuwe vaardigheden. Zo marcheert (precies een soldaatje, ze tilt vooral haar rechterbeen vaak heel hoog op) ze trots rond als je haar twee vingers geeft (en krijg je meestal protest als je die vingers weer wegneemt) en is ze voor het eerst (na lang op handen en knieën zitten en achterwaarts "tijgeren" - zich op de armpjes opdrukken en zo op de buik achteruit schuiven) vooruit beginnen kruipen. Nog maar een drie-, viertal handjes achtereen, maar het gaat wel al de juiste kant op!

Geen opmerkingen: