maandag 26 januari 2009

Kind & Gezin 7 - 9 maanden

Ik loop hier weer flink achter... Tijd om weer in actie te schieten! Vorige dinsdag stond er nog eens een bezoekje aan Kind & Gezin op het programma.

Met haar 7,330 kg en 67 cm zit ze nog altijd rond de curve P10, wat wil zeggen dat 90% van de meisjes van haar leeftijd groter en zwaarder is dan zij.

Daarna volgde de controle bij de dokter. Hij draait haar altijd op haar buik om haar motoriek te bestuderen, maar daar had Jolien duidelijk geen zin in. Met het nodige gespartel ("amaai, er zit wel leven in. En ze draait zich al vlot") bevrijdde ze zich uit zijn handen en ging ze terug op haar poep zitten ("en ge gaat al zelf zitten ook").

- "Begint ze zich al op te trekken?"
- "Ja, al sinds ze 7 maanden is. Ze loopt van spijl naar spijl in haar park en stapt aan twee vingers."

De dokter kruist alles aan op zijn formulier en op dat moment vist Jolien een houten blokje uit een doosje op zijn bureau en geeft dat aan de dokter.

- "Amaai, dat doet gij ook al. Zeg, mijn kotjes zijn al bijna op en die ontwikkelingstabel moet eigenlijk meegaan tot ge 15 maanden zijt..."

Hij concludeerde: 90% is groter en zwaarder dan zij, maar anderzijds ontwikkelt 90% zich trager dan zij. We moeten ons geen zorgen maken om haar gewicht, het is duidelijk dat ze haar energie goed benut!

Volgende afspraak: 21/4.

Geen opmerkingen: