woensdag 4 maart 2009

Autostoel

De eigenlijke oorzaak van mijn uitje naar een winkel met (dus soms wel erg leuke en handige) babyspullen was in feite een autostoel. Jolien is nu 10,5 maand en weegt iets tussen 7,5 en 8 kilo, dus het wordt langzaam tijd dat ik uitkijk naar een opvolger voor de Maxicosi.

Maar wat moet ik kiezen? Autostoelen worden in verschillende categorieën opgedeeld, volgens de leeftijd en de grootte van het kind dat je erin mag vervoeren. Dus je hebt stoelen waar je meteen tot 12 jaar mee voortkan, of je kan kiezen voor stoelen die echt meer gericht zijn op een bepaalde leeftijd en gewicht, wat waarschijnlijk de veiligheid wel vergroot. Maar ook daarbinnen heb je weer een reeks snufjes, opties en uitvoeringen en ik weet niet goed waar ik nu het meest op moet letten.

Daarom even een oproepje: welke ervaring heb jij als meelezende mama met autostoelen?

Update: ik heb lang getwijfeld tussen een Axiss van Bébécomfort en de Maxi-cosi Tobi. Omdat ik er zoveel positieve commentaren over hoorde, heb ik toch voor de laatste gekozen. Ik heb bovendien een nieuwe op de kop kunnen tikken met ruim 60 euro korting omdat het kleurtje (het is een knalrode) uit het assortiment zou verdwijnen.

5 opmerkingen:

Lien zei

De meeste autostoelen zijn maar vanaf 9 kilo, dus je hebt nog wel even tijd.

Ik heb de MaxiCosi Tobi, die met opstaande riempjes, wat ik zeer handig vind. Geen riempjes meer die ergens onder het kind vastzitten. Ik heb het ding via Kapaza tweedehands op de kop kunnen tikken. Geen spatje aan en aan minder dan de helft van de prijs...

Anoniem zei

Beste advies is dus, neem Jolien eens mee en zet ze in een hoop van die stoelen. Je zal meteen zien in welke ze het aangenaamste zit.

En uit onze test een paar jaar terug kwam als winnar: de maxi cosi Tobi! Zonder twijfel. De opstaande riempjes zijn een ware zegen en het ding zit bijzonder zacht en comfortabel. Hij komt ook vrij hoog op de zetel van de auto waardoor ze makkelijk naar buiten kunnen kijken.De stoel heeft 2 standen zodat ze erg rechtop kunnen zitten en ook wat achterover kunnen liggen... niet dat die stand hier ooit gebruikt wordt. Mijn twee dames dragen het motto 'hoe rechter hoe beter' hoog in het vaandel. Beiden zitten trouwens al vanaf hun vijf maanden in de Tobi -en ja, de kinderarts vond het geen probleem omdat ze al sinds hun 4,5 mnd zelfstandig konden zitten- want in iets anders was het krijsen geblazen. Ze zagen in de maxicosi alleen maar de lucht door het achterraam passeren en waren daar niet content mee. Mijn dames weten wat er te koop is. Bovendien zetten ze zich met hun voeten tegen de leuning van de zetel af om zich eruit te wrikken. Mijn dames weten tevens hoe aan al die koopwaar te geraken. Plezier alom!
En kijk, in de tobi zitten ze voorbeeldig en vrolijk kwetterend rond te kijken.

En om de trend aan te houden, krijst mijn jongste de longen uit haar lijf in onze fancy buggy. Maar zet haar in de opvouw McClaren en mevrouw rijdt zoetjes kilometers met je mee. Tsja, die buggy heeft een rechtere rugleuning en hij hobbelt en botst veel meer.. blijkbaar spreekt dat aan.

Anoniem zei

Wij hebben onlangs de maxicosi Tobi gekocht. Inderdaad handig met die openstaande riempjes. Toch blijft het wel een gedoe vind ik je kind vastsnoeren in de auto. Zeker als het nat weer is en er plassen staan in de goten ;).
Titus is er voorlopig zeer content in.

Unknown zei

en... heb je al een Tobi gekocht?

Marleen zei

De Tobi lijkt inderdaad een echte aanrader! Over een paar weken zet ik mijn jacht verder en breng ik wel weer verslag uit!