woensdag 17 maart 2010

Menu

"Wat zouden we vanavond weer eens eten?" Een bijna dagelijks terugkerende vraag die gewoonlijk met behoorlijk wat gezucht en geblaas gepaard gaat wegens gebrek aan inspiratie.

- Soms verzin ik gewoon zelf wel iets. Op basis van een goestingske, omdat een gerecht al lang geleden is of omdat ik gewoon zin heb om een specifiek soort gerecht klaar te maken.
- Soms ga ik wat neuzen op het internet of in mijn kookboeken (om dan evengoed gewoon uit te komen bij gebakken patatten, sossis en appelmoes of iets van die strekking).
- Vaak speel ik de vraag door aan Mario, die dan meestal antwoordt met een hoopvol "Ik weet het niet, had je iets in gedachten misschien?".

En sinds gisteren heb ik er een extra inspiratiebron bij. Toen ik met Jolien de crèche verliet zei ze vol overtuiging "F(r)ietjes eten". Zo. Da's gemakkelijk! Alleen jammer voor haar dat dat niet echt strookte met mijn culinaire plannen, want op mijn menu stond die andere topper uit de oerdegelijke Vlaamse keuken: spaghetti bolognese!

4 opmerkingen:

An V. zei

Een Rune-topper (waarschijnlijk vanwege de oranje-heid :-))en heel makkelijk: bataten, gekookte worteltjes en een pompoenburger.

Lies zei

Oh, daarvoor heb ik geen kindje nodig. Als ik aan Bert vraag wat hij wil eten, antwoordt hij in 90% van de gevallen "FIETJES!"

Kleine man zei

Als ik aan Grote Man vraag wat hij wil eten, dan antwoordt hij meestal: weet niet. Mijn standaardantwoord: dat hebben we niet in de koelkast. Nog een mogelijk antwoord: iets lekkers. Een hele hulp dus...
P.S.: bij ons waren het frietjes gisteren. Met stoofvlees.

Nike zei

't Is precies overal 't zelfde. Mijn Lief zegt ook altijd 'Ik weet het niet'. Ik heb voor de meest inspiratieloze momenten altijd pizza's in de frigo liggen. Pizza's van den Aldi: kost geen geld en je kan ze pimpen met groentjes en vlees.