dinsdag 10 mei 2011

Laatste echo ooit?

Ik heb net beseft dat de controle bij de gynaecoloog daarnet wel eens mijn allerlaatste zwangerschapsecho ooit geweest kan zijn. Voortaan moeten we namelijk in het ziekenhuis op controle, en wat ik mij daarvan herinner is dat dat een soort van speeddating systeem is met een wachtzaal vol bolle buiken en een korte consultatie met enkel een inwendig onderzoek. Of wordt daar wel nog een echo gemaakt, Saar?

De conclusies op de vooravond van de 36 weken:
- Ons meisje weegt iets van 2,7 kilo en in de laatste maand is te verwachten dat daar nog een kilootje bijkomt. Dat zou een resultaat opleveren van 3,7 kilo, wat mij toch aan de optimistische kant lijkt. (Ter vergelijking: Jolien woog een kleine maand voor de geboorte 2,900 kilo, meer dus dan deze mini).
- Zelf zit ik aan 9 à 10 kilo meer.
- En ook nu was de conclusie dat ik mijn tijd wel zal uitdoen. Er is nog geen sprake van indaling (dat wisten mijn ribben ook al) of opening. Mij goed. Ik heb toch nog een hoop werk af te werken, klusjes te doen en prutsen te regelen. Laat die laatste buik dus nog maar even rustigjes bestaan!

7 opmerkingen:

Lieve zei

Is dat ook in St.L.? Bij mij werd er elke keer een echo genomen ja, maar dat zal afhankelijk zijn van je gynaecoloog waarschijnlijk :) Geniet ten volle van de laatste weekjes!

Marleen zei

Ja, Sint-Lucas. Bij Volckaert. En ik herinner mij dat dus echt van geen kanten. Ik weet vooral nog dat het een klein, rudimentair lokaaltje was. Ik zou mij zelfs gaan afvragen of er tout court wel plááts was voor een echo-apparaat! :-) Maar mijn verstand zegt mij dat geen echo wel eens raar kan zijn in de moderne medische praktijken... Maar ik heb dus nog een kans of 2, 3 op een echo. Jeej! ;-)

Lies zei

Ik had nog afspraken bij de gyne op twee weken voor en op de due date zelf. Die ik vlot gehaald heb, dus :-)
Daarna moest ik om de twee dagen de hartslag laten checken, enkel een half uur aan de monitor dus, geen echo.
Maar ik heb al gemerkt dat dat van ziekenhuis tot ziekenhuis en van dokter tot dokter enorm kan verschillen...

Saar zei

Ik ging de laatste keer op controle bij Volckaert op 37 weken en daarna nog 2 keer in het ziekenhuis. Maar daar bij mij inderdaad geen echo's. Enkel zeer snel inwendig onderzoekje, hartslag meten met doptone en bloeddruk meten. Dus ik vrees dat je inderdaad je laatste echootje achter de rug zal hebben. Tenzij jullie natuurlijk nog een kindje maken ;)

Marleen zei

@Saar: Verdorie, da's spijtig! Dat derde kindje zal er niet komen. Tenzij ik als alleenstaande moeder van 3 door het leven wil! :-)

Veerle zei

Veel succes in elk geval bij de bevalling...
Veerle (mama van Pepijn)

Veerle zei

Geniet maar van je laatste weken.
Een voorspoedige bevalling toegewenst