dinsdag 15 januari 2008

Zwangerschapsyoga

Vorige woensdag ben ik uiteindelijk toch eens een les zwangerschapsyoga gaan testen. Gezellig, dat wel. Maar toch niets voor mij. Veel te rustig...

De groep bestond uit 11 vrouwen, allemaal uitgerekend tussen eind januari en midden mei. Leuk om eens buiken te kunnen vergelijken, dat wel. Er was nog één andere vrouw die ook midden april uitgerekend is en net toen mijn oogbollen zowat uit mijn hoofd zouden rollen omdat ik zo verwonderd was over hoe rond zij al was, zei ze dat ze zwanger is van een tweeling. Dat verklaart natuurlijk veel!

De oefeningen zijn heel sterk gericht op ontspanning en bewustzijn. Enkels losdraaien, evenwicht zoeken, bekken losdraaien, rug naar boven en opzij rekken, schouders losgooien en dat allemaal onder begeleiding van de lesgeefster, die je bewust maakt van je houding en die je ademhalingsoefeningen laat doen. Ook de oefeningen op de grond (het lokaal wordt gebruikt voor gevechtssporttrainingen en is dus bekleed met lekker zachte valmatten) zijn gericht op ontspanning, bewustzijn en een goede houding. Af en toe gaat het wat de zweverige kant op ("voel je wortels), maar het is zo beperkt dat het niet stoort.

Alleszins, de groep leek enthousiast en een oude kennis die toevallig ook haar eerste les kwam volgen is van plan om de reeks van 10 lessen uit te doen omdat ze het lekker ontspannend vindt. Ik hou het echter bij 1 les, want ik zou toch liever iets actiever vinden. Mijn leven is sinds ik niet meer squash al ontspannend genoeg! :-)

Voor wie interesse heeft:
Brigitta Cocquyt
09/357.21.20 of 0477/47.35.86
brigittayoga@telenet.be

Zwangerschapsyoga in Gent (op maandag in Elyzeese Velden 8 en op woensdag in Lucas Munichstraat 84)
reeks van 10 lessen € 90,00 (1 proefles = € 10,00)

1 opmerking:

Lies zei

O ja, was trouwens vergeten je dan het nieuwe lessenrooster van Shambo mee te geven. Maar je kan alles vinden op http://www.shambho.com/nl_BE/ons-aanbod/lessenrooster.html

Echt een aanrader, ook voor zwangere vrouwen denk ik (daar kan ik niet over meespreken)