dinsdag 30 september 2008

Slaapvraagje

Als Jolien een hele dag bij "Kim en de kindjes" zit, vindt ze het daar zo interessant dat ze slapen blijkbaar maar als tijdverlies beschouwt. Ze slaapt met wat geluk een half uurtje in de voormiddag en/of een uurtje in de namiddag. Tegen dat ze om 17 weer bij ons thuis is, is ze natuurlijk al flink moe en nog eens twee uurtjes later is ze doodop.

Nu vraag ik mij af: is er geen mogelijkheid om te verhinderen dat ze om 19 uur (of gisteren zelfs 18 uur) als een blok in slaap valt, maar dan wel om 5 uur weer klaarwakker is en zin heeft om aan de dag te beginnen? Bestaan er trucs om haar dag 's avonds nog wat te rekken, zodat ze 's morgens op een normaler mensenuur weer wakker wordt?

Toen ze vanmorgen om 5 uur klaarwakker was, heb ik haar nog even tussen ons in bed gelegd (opstaan zag ik deze ene keer echt niet zitten, in het verleden heb ik dat wel al een paar keer gedaan) en dan heeft ze nog twee uur gevuld met zacht liggen brabbelen en toch nog wat soezen, maar dat is enkel goed als eenmalige uitzondering. Vandaar mijn oproepje: iemand tips?

3 opmerkingen:

Lien zei

Zou ze om 17 u als ze thuiskomt nog een uurtje kunnen/willen slapen? Ik weet het verder niet zo meteen.

Marleen zei

Dat heb ik al 1 keer geprobeerd en toen was ze meteen weg tot 23 uur! Ja, ze leeft zich echt volledig uit bij Kim...

Ik zal maar voortdoen zoals ik nu doe: afwachten hoe lang ze nog vrolijk wakker blijft, als ze echt moe wordt nog een rustig knuffelmomentje inlassen en haar pyjama aantrekken, bedje in, rond 3 uur tutje geven en als ze rond 5 uur begint te brabbelen haar weer rustig proberen te krijgen met zachte aaitjes over haar bolletje... Slapen doe ik later wel eens! ;-)

Marleen zei

Ik zal het eens voorleggen als ik bij kind & Gezin op controle ga (14/10).