woensdag 1 oktober 2008

Slaapvraagje - het antwoord + Hoe behandel je een chronisch snotneusje?

Ik ben daarnet naar de huisarts gegaan. Jolien is na de eerste week bij de onthaalmoeder met een snotneusje naar huis gekomen en dat verdwijnt maar niet. Soms hoest ze er ook bij en soms wordt het beter, maar helemaal weg geraakt het nooit. Ik wou dus gewoon even weten "wat moet ik daarmee doen?"

- In de eerste plaats heel vaak (afhankelijk van de ernst zelfs tot 1 keer per uur!) haar neusje spoelen met fysiologisch water. En niet zuinig zijn, je mag daarbij gerust zo'n volledig flesje gebruiken.
- Als het echt ernstig is (veel slijm) kan je ook Nesivine gebruiken. Hij raadt wel aan om dit niet permanent te gebruiken, enkel als de situatie erom vraagt.
- Als ze last heeft van een snotneus en een hoestje, 1 keer per dag (voor het slapengaan) een eucalyptussuppo toedienen.
- Als ze last heeft van een hoestje, maar geen snotneus heeft (en dan vooral 's morgens) kan dat nog een symptoom zijn van haar reflux. In haar geval blijkbaar een reëel risico omdat ze een vrij ernstige vorm had, ook al lijkt ze er voor de rest geen last van te hebben - hier ga ik toch eens extra op letten.

Ik heb meteen ook mijn slaapvraagje aangehaald. Als ze erg moe thuiskomt en het ernaar uitziet dat ze om 18 of 19 uur al in slaap zou vallen, stelt hij voor om haar op dat ogenblik maar een klein flesje te geven. Dan kunnen we haar rond 23 uur of wanneer we zelf willen gaan slapen eventueel wakker maken en een fles van de normale grootte geven, zodat ze dan langer doorslaapt voor ze opnieuw wakker wordt van de honger.

3 opmerkingen:

Lien zei

Ah, ik ben goed bezig op gebied van de snotneuzen. Zo behandel ik mijn eigen snotneus nu trouwens ook. :-) Bedankt voor de bevestiging!

Lore zei

Hey Marleen, misschien ook een leuk blogje voor jou om te volgen:

http://www.webkim.nl/

Marleen zei

Lore,

Leuke tip! Ik was je hier, bij de reacties beginnen te antwoorden, maar het werd zo'n uitgebreid relaas dat ik er maar een apart postje van gemaakt heb... Ga daar dus maar eens kijken!