zaterdag 18 april 2009

74 of 80?

De maten van kinderkleding: soms is er helemaal geen logica in terug te vinden. Vorige week had Jolien op een bepaald ogenblik maar liefst 4 verschillende kledingmaten tegelijk aan: een body'tje in maat 62, broekkousjes in maat 68, een jurkje in maat 74 en een jasje in maat 80 (waarvan ik wel moet toegeven dat de mouwen zichtbaar nog wat te lang zijn).

Geen probleem, maar wel lastig als je nieuwe kleren moet kopen. Van Hema weet ik inmiddels dat de maten daar groot uitvallen. Kleren van Premaman draagt ze ook langer dan aangegeven staat op de labels. C&A heeft dan weer eerder kleinere pasvormen. Er breekt een nieuw seizoen aan en Jolien is maat 62 definitief ontgroeid (op dat ene body'tje na dan). Ook maat 68 wordt vaak al krap, maar dat jurkje in maat 74 sluit nu bijvoorbeeld al mooi aan en daar zal ze dus snel uitgroeien. Ik moet nieuwe kleertjes kopen, maar ik twijfel of ik nog maat 74 zou inslaan met het risico dat ze die kleren snel ontgroeit, of zou ik al resoluut voor maat 80 kiezen met het risico dat die kleren nog veel te groot zijn en dus pas goed zullen passen tegen dat het weer herfst wordt?

Update: Het is toch maar eerst maat 74 geworden, het is al bijna juli en die passen nog altijd goed. De meeste 80's beginnen ook te passen, maar sommige zijn nog aan de grote kant.

2 opmerkingen:

Tamara zei

Ha, dat ken ik. Marie is een maandje ouder dan Jolien en hier is het ook vaak zoeken naar de juiste maat. Het is inderdaad ongelofelijk hoeveel die maten verschillen per merk en per winkel. En zo een kleine patat van 1 jaar laten passen is ook niet alles natuurlijk :)

Nog een dikke proficiat voor jullie éénjarige Jolien trouwens!

Enid zei

Einar draagt ook verschillende maten door elkaar. Sommige body'tjes in maat 62 heb ik al aan de kant moeten schuiven, andere zijn dan weer nog te groot en vandaag had hij er zelfs een aan in maat 68. Ik heb onlangs een hele lading nieuwe kleertjes gekocht en voor de zekerheid heb ik ze allemaal maar op de groei gekocht.