donderdag 9 april 2009

Boerenmarkt

Vorige zaterdag deden we een ochtendwandelingetje naar de bakker, de krantenwinkel en de boerenmarkt op het pleintje aan het einde van onze straat. Welgeteld vijf boeren verkopen elke zaterdagochtend vanuit hun camion groenten en fruit, kippenvlees in alle mogelijke vormen en bereidingen, verse koeienmelk en enkele zuivelproducten, tuinplantjes en eieren. Het boerenmarktje is vrij populair bij de buurtbewoners, en dus ook bij de vele Turkse (ofzo) gezinnen die hier wonen.

De eierboer brengt wel eierdozen mee, maar hij vraagt altijd om die niet weg te gooien en de volgende keer gewoon terug mee te brengen. Toen we langs zijn kraam liepen, was hij dat net aan het uitleggen tegen een wat oudere Turkse (ofzo) vrouw. Weet je hoe? "Niet vuilbak!" Negen kansen op tien spreken haar kinderen platter Gents dan ik ooit zal kunnen, maar voor mevrouw wordt de verheven Nederlandse formulering "niet vuilbak" uit de kast gehaald. Geef toe, we hebben een mooie taal!

1 opmerking:

Lore zei

Je moet die van het fruit eens horen als ze al het groen van de mais rukken om dat daar achter te laten. Hij geeft er nog een beetje :)